joi, 12 martie 2015

LUPTA CU FIRUL DE PAR

Aceasta lupta a început de mult in gîndul ei..si se lupta cu gîndul..si ieri si azi si încă se lupta..oare de ce..
Firul de par însă nu tremura stia ca este lăsat de Dumnezeu stia, ca are tărie si nimic nu il va putea învinge nimic.(..firul de par seamănă cu omul cu nădejde in Dumnezeu pe care nimic nu il poate birui pentru ca Dumnezeu are lăcaş in sufletul lui..)..si o lasă sa se lupte cu gîndul ei..si o clipa strigă la ea..
-DA CE AI CU MINE..NU VEZI CA EU TE APAR DE TOT..DE CE NU ÎNŢELEGI..
Ea necajita începu sa caute printe rafturile supermarketului crema care era cea mai buna ca sa il distrugă..
Aceasta facem noi oamenii avem un gînd nu il  analizăm ,e bun ,e rau..facem bine dacă il facem..sau facem rău..ci il îndeplinim si in general tot ce e rău îndeplinim cu asa o putere de apoi dacă ne d-am seama in timp ne miram si noi de ce prostie am facut..si de cat rau am facut..
Interesant ca in unele locuri il vroia distrus pe firul de par..si pe scalp aplica mii de masti si de uleiuri ca el sa creasca..dar si pe acesta il ura..azi il vroia drept..maine cret..poimaine..asa cum credea ea..
Deci lupta cu firul de par a început..niciodată ea nu sa gindit ca este lasat de Dumnezeu cu scop..si tot ce a facut Dumnezeu este bun pentru om..si ca el va invinge..nimic ..ea cu rautate sa porni la lupta..niciodată dragilor..răutatea care este de la intuneric nu va învinge pe Dumnezeu care a crea tot..
Crema sa aplicat.. si cita munca.. si cita apa risipita ..( in africa nu au un pahar de apa sa bea)...si offf..deci ginditiva cu ce rasuflare ..adica cu un off..ca a scapăt de fapt de ceva care era bine pentru corpul ei..si se liniştii puţin..
Dar cum răutatea nu doarme ..biată de ea fugi la oglindă..
-Auleu..ce sprîncene pufoase am..vai cum nu am văzut..vai ce oarbă sunt..vai ce urîtă sunt..vai ce plina de par..vai..fugi ca înnebuni la cosmetica...
Si ca o diva care nu era dar ea asa se credea ..zimbind iesi triumfatoare si de aceasta data..si cit tinu aceasta minune vreo 3-4 zile cînd firele de par in sprînceană micuţe iarăşi începură la loc sa crească..
-O sa va distrug strigă iarăşi gîndul in ea..o sa aplic raze laser si voi trai zile bune fără tine firule încăpăţînat..(cînd de fapt încăpăţînata si fara minte era ea..ca nu înţelegea ca firul de par este de la Dumnezeu si cit te vei lupta este ca aerul nu faci nimic..)
Asa si făcu si de acolo de unde era o frumoasă femeie cu perfecţiune perfectă ..incepu sa devina o mumie..o masca..aplicaţia laser reuşi si vopsi frumos arcul sprîncenei..ca fire nu existau acum..si deja nu mai era ea..privind in oglindă o clipa lacrimă ..ca nu era ea..dar era multumita cumva de tot..sigur ca lacrimă era de la sufletul ei care vedea ca se pierde pe drum cu ceva in care nu va cîştiga niciodată..
Dar lupta nu se termina ..începu in zonele intime..si peste tot era numai ceara ..durere..roseata..dar mindrie ca e frumoasa..

Sfantul Apostol Pavel spune ca nu putem placea si lumii, care ne cere sa fim patimasi, si lui Dumnezeu, care ne cere sa fim liberi. Sa luam aminte la cuvintele sale: "Caci acum caut bunavointa oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut sa plac oamenilor? Daca as placea insa oamenilor, n-as fi rob al lui Hristos" (Galateni 1, 10); "Cei ce sunt in carne (oamenii trupesti) nu pot sa placa lui Dumnezeu" (Romani 8, 8).

Totul ni se intimpla din cauza mindriei si din cauza ca vrem mereu sa fim placuti oameniilor si nu lui dumnezeu..care ne-a creat si ne iubeste asa cum suntem..pe cind omul orice ai face si oricit de bine te-ai aranja tot iti gaseste ceva fals..ceva urit..ceva inperfec..si atunci pentru ce atita munca..pentru nimic..ca acel om care te iubeste ..te iubeste asa cum esti tu crea..cel care cauta la tine sa te scimbe nu te iubeste..este asa de simplu..

Femeia la fel ca si barbatul dar mai mult ea..au inceput aceasta lupta ..pe care pina la sfirsit firul de par este invingator..ca vine batrinetea..si omul e neputincios..si atunci firele de par cresc mult mai mari si mai urite de cit au fost create ..ca o rasplata ..pentru ceva ce nu trebuia stricat ..si omul ajunge ca o maimuta..si te speri de el..am vazut cazuri..si aratau ..of..of..

Exceptand cazurile medicale, indepartarea parului de pe trup (epilarea) nu are scopuri de cinste, ci se bazeaza pe patimi precum mandria si desfranarea.

V-ati intrebat vreodata daca nu ati avea aceasta grija ..ce bine ar fi..ati avea timp sa admirati o floare ..un cintec de pasare..o vorba cu copilul in parc..(la salon de cosmetica se pierde cu drum cu tot..c-am 3 ore)..si apoi cu nervii..vorbim celor din jur..si care este castigul..unde e fericirea ca am distrus ceva benefic vietii..nu este..unde suntem mai frumosi..nu suntem mai uriti..pentru ca nu cautam drumul lui Dumnezeu ci cautam drumul raului..al intunericului..crezind ca mergem spre lumina ne afundam in intuneric..si in nefericire..timpul pierdut nu se mai intoarce..

SUFLETUL OAMENI BUNI NU ARE NEVOIE DE EPILARE..ARE NEVOIE DE PACE..DE LINISTE..DE LUMINA..SI ASTA NU SE GASESTE DECIT LINGA DUMNEZEU SI NU IN LUCRURILE CONTRA LUI DUMNEZEU..
Acum multumita de ce a facut ..ea bea o cafea linistita pe moment ..dar totusi nu total de aceasta lupta si incepu explicatiile cu o prietena..care si acea purta aceasi lupta..
Din fericire sau linga ele veni a 3 persoana care nu purta aceasi lupta..si ele isi dadeau coate uita..cum arata..ce sprincene groase..oare de ce nu face ca noi..si începură sa o convinga..dar nu se lasă convinsa ba din contra ce au avutr de auzit..
Fetelor eu nu am acest stres..eu am alte lucruri mai bune de facut si sunt linistita de cind am fugit de acestea..Dumnezeu asa ma creat..si cine mă iubeste ma iubeste asa simpla si urîtă dacă mă vedeţi voi..eu mă simt bine in piele mea..si nu am STRES..
Cumva invidiose ..se gindira însă ca ea are dreptate dar corupte de fapt..nu se lăsa-ra ..
Nu putem arata ca ea..si totusi ..pentru cine facem acesta jertfa noi ca nu suntem mai iubite..
Pentru noi facem ..acelaşi răspuns..da ..dar fericite nu suntem..pe cînd ea pleca de linga noi rodioasă si calmă..

VREME A TRECUT.
Anii sau scurs ..nefericirea începu sa se vada pe chipul ei..si boala si grijile din familie nu o mai lăsa-ra si lipsa de banii sa mearga la cosmetica..firele au învins..si fata ei era destul de schimbată..firele se îngroşara si avea mustaţă ca si un bărbat..
Lacrimile o biruira si ..linga ea era din nou aceasi persoana care nu se epila..si care o privi cu dragoste si cu curaj şterse lacrimă care curgea pe obrazul incretit de nefericire..si care cu o voce caldă spuse..
-Dragă mea nu ai pierdut nimic..sus fruntea..sterge lacrima..cauta spre Dumnezeu ..împăcata cu el..si fata ta va radia din nou..si vei fi fericit...
Cata dreptate avea..aceasta fata acum văzută de fiinţa aceasta i se paru asa de frumoasă chiar dacă sprîncenele ei erau groase..
Atunci a înţeles ca de fapt a făcut ceva care cu nimic bietului ei suflet nu i-a fost de folos..lacrimă sa uscat..chipul sa luminat..si dintr-o data sa văzut frumoasă..oglindă nu-i arata nici măcar un stop de nefrumusete..
Lupta sa terminat ..firul de par sa linistit si toate au intrat pe un fagas normal..de fapt..normalitatea era aceasta dar noi o schimbăm..
Multe lucruri se intimpla din cauza mindriei si a desfrinari..sa plăce la m alti..si atragem privirea..sa chinuim pe altul..si uite asa una după alta ..se produce răul..dacă normalitatea am lasă-o în pace..ar fi bine..
Priviţi copilul el este normal..el nu schimba ceea ce Dumnezeu a lăsat la el..pentru ca nu are prioritate..pentru ca simplitatea copilului..duce la Dumnezeu..asta trebuie si noi sa cautam sa ajungem..altfel..vai de noi..

Barbierit, epilat, pensat si cate alte asemenea "retusari" mondene. Oare, nu ne dăm seama ca am ajuns toţi "mai înţelepţi" decît Ziditorul nostru ?! Noi, cei creaţi, care "nu putem sa facem un fir de par alb sau negru" (Matei 5, 36), am ajuns sa-L judecam pe Creator. Avem sau nu încredere in Creatorul nostru?!

Ceea ce este firesc in trupul omului rămîne in rînduială, iar dacă aceasta rînduială este întreruptă de prea multe ori, firea trupului se răzbuna; atunci apare durerea, boala si moartea. Firea trupului asculta statornic de glasul porunci lui Dumnezeu!
Epilarea este o lupta pătimaşa împotriva firii omului, iar aceasta lupta nu poate si nu trebuie sa fie cîştigata. După fiecare îndepărtarea, firul de par creşte la loc, chiar mai repede decît înainte, apoi, cînd ajunge la masura hotărîrea lui, acesta se opreşte si sta cuminte.
Vai omului care ar cîştiga lupta împotriva firului de par !
Unul ca acesta ar cîştiga lupta împotriva lui Dumnezeu... deci, ar pierde veşnic!
Teodor Danalache

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu