marți, 10 februarie 2015

SA FII MULTUMIT E MARE LUCRU AZI...

Da asa este..sa fii multumit e mare lucru..sa te bucuri mereu pentru tot ce ai..numai atunci cînd nu ai sau patesti ceva înţelegi cat de importante sunt toate in viaţa ta..
Aproape nimeni nu mai este multumit astazi..toti suntem incruntati..tristi..plingareti..morocanosi..disperati..nervosi..oare de ce...ca avem tot mai mult..traim tot mai bine..muncim tot mai putin.. unde a disparut zimbetul ..unde a disparut chipul luminos..unde a disparut cuvintul multumesc..
Daca nu înveţi sa spui multumesc nu vei fii niciodată fericit..daca in fiecare zi esti tot supărat cu toti..mereu te plîngi de toate ..nimic nu iti place..nu iti va fii bine ..te vei îmbolnăvi..somn nu vei mai avea..sa nu te miri ...
Trezeşte-te ..priveşte in jur bucura -te ca trăieşti..multumeste Domnului..spune o vorba buna celui de lînga tine..apoi începe sa faci ceea ce ai de făcut..si mergi la munca..
La munca spune o vorba buna ..nu mai comenta mereu ca aia e asa si cealaltă e asa..lasă-le asa cum sunt..nu iti obosi..sufletul cu lucruri care tot spre tine se vor întoarce...nu iti birfi şefi..sunt şefi tai respectai..buni rai..asa ti ia dat Dumnezeu..
Esti pe drum si conduci..nu ma înjură în maşina..nu mai comenta mereu de cei care conduc..si cum conduc..poate si ei sunt obosiţi..bolnavi..poate se grabesc ca au pe cineva drag bolnav..poate se grabesc sa cumpere ceva ca sotia e cu copii acasa..fiti rabdatori mereu..
Avem azi telefoane repede auzim pe celalalt si toate se întîmpla mai repede de ce nu ne mulţumim..unde erau timpurile cand lumea nu se auze cu lunile..sau anii..nu se vedeau..acum deschizi o fereastra la compiuter si vezi pe cel drag...multumeste omule pentru tot..
Nu mai avem încredere in Dumnezeu..si de aceea nu suntem bine..vrem sa fim noi de capul nostru si asta ..ne aduce întunericul..disperarea..nervii..totul..pentru ca dacă am  crede din toata inima în Dumnezeu..el nu lasa păsările cerului sa moara de foame..ne-ar lasa pe noi..nu niciodată..dar nu avem încredere..si suferim..plîngem..ne doare..si tot in braţele lui Dumnezeu ajungem..
Cu lacrimi in ochii atunci ştim sa mulţumim...
Nemulţumirea aduce tot ce este mai rau..
Încercaţi intr-o zi sa nu mai birfiti..sa nu mai vedeţi pe cealalt rău ..sa va gîndi ca celălalt poate asa vede el ca face bine..sau poate are motiv si se poate ciudat..dar incearca sa nu te implici..pastreaza o zi..simplu..linistit..vorbeste frumos cu toata lumea sa vezi ce mare liniste primesti pina seara..va spun ca am facut-o si e bine..daruieşte un zimbet..nu mai avea acea mutră ciudată ..încruntată..da-i drumul zimbetului..sa iasă si sa vezi ce frumoasa va fi ziua ta..
Era un om care avea cancer cind i-au spus a început sa rîda..asta e..eu cu umor o sa trec peste toate..familia tu plîngea..toţi se agitau..omul acesta vedea comedii,..  rîdea..trăieşte si azi..si toate uşor au fost in viaţa lui..
Ce mult înseamnă sa zimbesti..sa spui o vorba buna..sa spui o gluma..nu costa ..fa-o si ziua ta va fi buna..
Omul care n jurul lui răspîndeşte mireasmă bunătăţi ..primeşte bunătate..
Omul care este toata ziua cu mutră la perete ..încruntat..suparat..atrage tot cei mai rau spre el..pentru ca vede negru in loc de alb..
Priveste cerul cit de frumos este...asculta o pasare..asculta un cintec..cauta ceva ce te umple..vezi ce iti lipseste si schimbata..bucura- te..viata e frumoasă..nu e nevoie de multe ca sa fi fericit..dar cauta..fa-o..linistete..ce iti lipseste..
Incearca sa te deschizi.. sa vorbesti..deschidete ca sa scoti negreala din suflet..ca sa poti sa te bucuri..nu te lasa asa zi de zi..pina ajungi la boala..la nefericire..pina distrugi familia..copii..totul in jurul tau se usuca..nu nu..spune..nu..ridicate..cauta..curata ..si daruieşte mereu..fara sa tot ceri ceva inapoi..
Multumeste mereu...bucurate de tot ce este in jur..discuta..
Toti avem nevoie de ajutor..
Primul lucru care ne imbolnaveste este ca nu facem ceea ce ne dorim cu adevarat in suflet..
Apoi nu ne spovedim curat ca sa plece din suflet mizeria..
Apoi discutia cu celalalt dar pe ton lin..nu cu urlaturi...
Cauta in suflet ca sa nu suferi apoi
Daca intrebi cei cu boli grave vei vedea ca multa lume cu cancer..au avut mari necazuri..mari frustrari in viata..mari nemultumiri..
Mereu mi-a placut sa fac in viata ceea ce imi place si cind vedeam ca ceva nu imi place  fugeam ..
Nu sta in mizerie..ca vei puti..
Totdeauna in viata este bine sa faci cea ce iti place cel mai mult...si sa faci bine ceea ce faci..cu dragoste...
Sa fii mereu multumit pentru putin..si atunci te vei bucura ..daca mereu vrei mai mult..si mai mult..nicioadata nu iti va fi bine..
In natura e liniste..bucurate..plimba-te..opreste-te o clipa pentru tine..si priveşte cerul..ridica ochii si multumeste Domnului..si totul va fi bine..
Noi facem viaţa noastra grea ...
O Hristos este frumusete..dar noi nu intelegem ..si suntem mereu tristi..
O Hristos este iubire..frumusete..lumina..si daca noi l-am cauta pe Hristos am gasi atunci mereu in toata lumea frumusetea din sufletul aproapelui..nu am vedea numai mizeria omului..
Cauta-ti frumusetea linga voi si daruiti ca sa primiti..bucurati-va.iubiti..credeti..zimbiti..
Si daca vine ceva greu pentru ca in viata vin si lucruri grele..nu gandi numai rau..in toate vedeti si ceva frumos..
Multumesc bunului Dumnezeu ca in fiecare zi care traiesc descopar..invat..cite ceva nou..si lumea cu Dumnezeu este lumea frumoasă..lumea lumini...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu