sâmbătă, 7 februarie 2015

IUBIREA=DUMNEZEU


Multe lucruri despre credinţa ortodoxa nu le ştiam..nu le înţelegeam..nu puteam sa pătrund..nu aveam luminarea de la Dumnezeu..
As fi vrut sa fac dar sa fac ceva mecanic nu avea sens..desi uneori mai de rusine..mai mecanic le faceam..
Cînd am pornit pe acest drum...eram tare naiva nu ca acum nu as fii dar nu ştiam cu ce se mănîncă măcar..
Dar bunul Dumnezeu încet încet mi-a arătat ca la un copilaş cu sa fac fiecare pas..si ma tinut si ma tine încă de mîna ca sa pot merge..
Credinţa ortodoxa este cel mai frumos lucru pe acest pămînt..pentru ca ea nu spune altceva decît iubeste pe aproapele tau si ai tot..
Este tare adevarat ca iubirea este cel mai frumos sentiment..si pot scrie sute de pagini despre iubire..pentru ca ,cu ajutorul lui Dumnezeu la o vîrsta mai mare am cunoscut si eu iubire..
Atunci cînd iubeşti pe cineva ..ta-i din tine si da-i lui..si încet încet moare acel ....acel..eu..eu care este o mare mîndrie..pentru ca eu...nu exista exista Dumnezeu..eu..dar noi oamenii mereu spune..eu fac..eu pot..eu ..eu..eu..

ego
Nici măcar o clipa eu nu am înţeles ca toate care eu le puteam era cu ajutorul cuiva..si cind cu luminarea domnului înţelegi asta nu mai spui..EU..spui cu ajutorului domnului..si dispare acea urîtă mindrie..eu..
Cînd iubeşti te daruieşte..si atunci sigur vei fii mai bun..mai cald..mai sincer..mai atent..mai calm..mai multă pace vei avea în suflet..
Noi oamenii nu suntem construiţi sa fim rai..Dumnezeu ne-a făcut pe toti buni si avem in noi acest diamant sa ajutam..dar apoi noi ne murdarim asa cum albul zăpezi se murdareste la trecerea unei maşini pe strada de nisipul aruncat la dezapezire..si se vede de la o poşta pată urîtă neagră..asa si sufletul nostru se umple de păcate si pute de la o posta si fata nu mai este radioasa..ci morocanoasa plină de riduri...
Dar cind iubim suntem numai fericire pe chip..cine iubeşte ..pai sufletul iubeşte nu trupul..trupul merge după suflet..si atunci si el trăieşte armonia iubiri..si are putere.. te simţit tînăr..zvelt..ai putere..pai de unde vin toate aceste ..pai vin de la Dumnezeu..iubirea este Dumnezeu..
Iubirea este lumina..putere ..răbdare..înţelepciune..blîndeţe..smerenie..bun simt..
Cînd iubeşti cum esti..esti aproape de Dumnezeu..atunci tot ce este material..nu te frineaza..te ajuta..pentru ca nu de asta esti legat..legat esti de altceva mult mai maret..si mai important..si asta face un bun creştin..iubeşte..e legat de Dumnezeu..nu de materie..materia o foloseste doar la ce este necesar traiului cu zi de zi..dar nu are asta întîietate..întîi in viaţa ta e iubirea..e Dumnezeu..
Cică e greu..sa fi creştin adevărat..ca trebuie asta..aia..alta..nu e simplu..foarte..dacă te luminează Dumnezeu totul e simplu..E IUBIRE..si cînd e iubire..vrei sa fii mai atent cu totul ce este in jur..si te transformi ..ca larva în fluture..cat de urîtă e transformarea..dar cat de frumos este rezultatul...merită..
Iubiţi-va..si veţi descoperi pe Dumnezeu..
Iar cînd descoperi pe Dumnezeu..descoperi credinţa ortodoxa..care are acest îndemn..IUBIŢI-VA UNII PE ALŢII..
Multumesc domnului ca m-a luminat sa înţeleg ce am de facut si drumul pe care merg..da si eu cad..sunt om cu defecte mari ..dar stiu ca Dumnezeu ma ajutat si ma ajuta si ma sus tine..ma iubeşte..si este mereu langa mine..chiar si atunci cind cad ..sau fac ceva rau..si ma ajuta sa lupt sa ma ridic..sa vad greseala si sa ma indrept..pentru ca ..DUMNEZEU ESTE IUBIRE...este cea ce noi trebuie sa luptam sa avem ca sa calatorim alaturi de el..mereu si pentru totdeauna...
Noi suntem facuti pentru vesnicie sa fim fericit..sa fim luminati..sa fim buni..dacă avem iubire..asta vom trai..si vom da si vom primi daca nu aici..acolo linga Iisus sigur..si sa va m-ai spun ceva mai bine acolo decit aici..aici e putin trecator..viata trece ca apa..dar ..acolo e vesnic..
Credeti in iubire..luptati pnetru iubire..daruiti-va..iubiti-va..si Dumnezeu va va arata drumul...
Sunt asa de fericita ca am cunoscut credinţa cu ajutorul lui Dumnezeu..si as vrea ca toti oamenii care citesc..si toti oamenii planetei acesteia sa cunoasca aceasta credinţa..credinţa iubiri..credinţa ortodoxa..credinţa in Dumnezeu...ca el este totul..el poate nu eu..el ajuta nu eu..el ma sustine..el ma invata..el ma luminează..si eu am ce..VOINTA..cu care pot face impreuna cu Dumnezeu lucruri minunate..
POT IUBI...
DOAMNE TE ROG MEREU FI CU MINE SI AJUTA-MA SA IUBESC..SA AM RADBARE..SA FIU MAI BUN..SI MA RIDIC CIND CAD..SA ITI DAU SLAVA..SI IN VECI SA FIU CU TINE..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu