vineri, 30 ianuarie 2015

.CINEVA STRIGA DUPA AJUTOR..ASCULTA-L

Asculta ce spune celălalt si mereu vei afla ce il doare..
Nu te uita numai la ale tale..uitate puţin si la cel de langa tine..la nevoia si necazul lui..
Strigă după ajutor..poate poţi uita putin de nevointă si de durerea ta si poţi vedea ca lînga tine este cineva care  are multă nevoie de tine..colegul tau..mama ta..fata ta..prietenul tau..etc..
Un om care vorbeşte mult..mult..si tot spune ..spune dacă asculţi ce spune si cum despica firul in 4 intelegi ca este tare trist..ca nu are cu cine vorbi..si nu are cine sa il asculte..asculta-l tu azi putin chiar daca este greu..dar poate se simte mai bine si ..deja ai facut ceva bun..si vei vedea ca va veni ziua cînd si tu vei fi ascultat..poate te doare ceva si nu ai cui sa spui..
Cică sinucigasul..se plinge mereu..cere..iubire..dar nimeni nu il asculta..si dacă este un suflet care are puţină putere va face ceva rău lui insusi..
Betivul..e greu sa il vezi dar nimeni nu il întreabă ..frate de ce bei..iti place sau ..care este motivul..
Intr-o zi am întrebat pe cineva ..spunem de ce bei..iti place sau care este motivul adevărat...stiti ce mi-a răspuns..beau pentru ca mie frica..si m-am îngrozit..mie frica de multe lucruri pe care nu am putere sa le fac..si asa prind curaj..dar acest curaj este un curaj fals..da trebuie si el ajutat..nu respins..dat la colţ..trebuie cu iubire si omul se poate schimba..cred asta cu toata putere..
Ştiu ca mulţi oamenii care beau au femei ciudate acasa ..nu-i iubesc..sau copilaria lor a fost dificilă..
Ştiu oamenii care oricît de buna sotie ar avea..el o ceartă mereu..de ce..pai dacă il întrebi ce copilăria a avut..vei vedea ca ..pe el mereu l-au certat..si refuleaza acum si el spre alţii..
Sunt oameni care se ascund in spatele altora..la fel..si ei au nevoie de ajutor..asculta..vezi..crede..
Ştiţi cati oameni fug la doctori si cred in cuvintele lor..numai si numai pentru ca le este frica de o anume boala închipuită ..nu de boala adevărată ..
Sunt oamenii care nu pot dormi bine noapte..pentru ca gîndul lor este la celalt..de ce..cum..mi-a spus una si alta..păcat...lucruri care nu au nici o importantă le faci mari si dureroase..asculta-l îndruma-l spre duhovnic ca sa se elibereze..sa se uşureze..sa doarmă....
Sunt oamenii care nu vorbesc dar si ei spun ceva..prin ochii lor..prin mişcarea lor..prin puţinele lor cuvinte..
Sunt oamenii care au acest obicei sa fie ei in fata ..sa fie şefi..sa fie mari..asta e mîndria din om..ca sa arate la altii ceva ..si acesta are nevoie de a fi ascultat..veti spune de ce..dacă asculţi si se deschide vei vedea ca copilăria sau viaţa lui ceva ..si-a dorit si nu a avut..ceva a vrut sa arate la cineva si asa arată..sau uni care sunt mari in funcţii sunt chiar oamenii care nu au ce arată ..dar rari acestia..
Noi trăim lumea si nu viaţa noastră ..noi vedem mereu pe alti rai si noi buni..dar răbdare sa-i ascultăm..ca sa vedem de ce au răutatea dacă au ..sau de ce suferă..si apoi sa-i caracterizăm..si nici aici noi nu avem ce spune rau despre celălalt..pentru ca nu traim noi in sufletul lui..dar vedem o icoana afara si fugim sa-i punem un stigmat in spate..ce păcat..mai bine l-am asaculta i-am da o mana de ajutor..dacă mergem amîndoi pe acelaşi drum nu e mai uşor..poate la colţ ai nevoie de acest om pe care l-ai caracterizat..si atunci cum te simţi..ca de obicei asa se întîmplă..
De unde vin toate acestea..acestea toate vin..din sufletul nostru..suflet care atunci cînd esti copil..este totul frumos..si apoi începe sa se umple de mizeria păcatului..si începe frica..suferinţă..durerea..si unde trebuie sa fugim atunci ca sa ne eliberam..ca sa ne ajuta..
SA FUGIM LA DUMNEZEU..
SA FUGIM SA NE SPOVEDIM..
Sa căutăm un duhovnic si totul încet încet va prinde contur si va fi mai uşor in viaţa..pai cum veţi spune..de unde stiu..stiu din ce trăiesc..eu si cei dragi vieţi mele..
Am văzut cat bine este sa te spovedesti..sa descarci din spate sacul greu de piatra..si cum sufletul prinde curaj si zboară..poate credeţi ca e nebunie..ca asta sa ajuns azi..oamenii nu mai cred ..au uitat de Dumnezeu..au uitat de tot..toţi au frica..toţi se ascund in spatele cumparaturilor..si tot nu au linişte..nu au pace..
Vrei pace ..linişte..fugi la spovedanie..scapate de mizeria ce se aduna mereu..si vei vedea ..cum vei prinde curaj..cum vei prinde aripi..si cum atunci vei putea ajuta si tu la rîndul tău pe alţii...nu vei fi mereu trist si vei trage si pe alţii in tristeţea ta..ba din contra vei ridica pe altii cu puterea curăţenie sufletului pe care cu ajutorului lui Dumnezeu ai primit-o..
Da ...este adevărat..omul care are pe Dumnezeu..are aripi..are putere..dar cum vine puterea asta..vine din spovedanie..Sfîntă Împărtăşanie...Rugăciune..si atunci nu vei fi numai răutate vei fi bunătate si vei ajuta ..vei vedea durerea din jur..si te vei schimba..vei avea rabdare sa asculti..nu vei carti mereu la tot..atunci se va liniştii familia ta..si va radia..si vei radia in jur si alti te vor căuta si vor încerca si ei sa radieze..asa cum atunci cînd cumparam mereu ceva si spunem la toţi si vor si alţii asa si atunci cînd Dumnezeu iti da putere ..arată ..spune si la altii..asculta-i ..iubeste-i..
Multumeste in jurul tau si multumire vei primi..
Iubeşte in jurul tau..si da lumina in jur si lumina vei primi..
Ajuta in jurul tau..si cînd va veni ora vei fi ajutat de unde nu te astepti..asta va spun ca eu am avut aceasta experienţa..
Fi curat in suflet..si totul va fi altfel in jurul tau..
Fii lumina ca sa radiezi lumina..nu mereu numai mofturi..si barfa despre celălalt..vezi pe tine..si lasă si pe celălalt sa trăiască..
Cică a..eu nu am omorît pe nimeni..ba da zilnic cînd iti barfesti aproapele..il omori..de mii de ori..si te mai miri de ce nu iti merge bine in viaţa..
Pai ce ai trimis..in cosmos..răutate..asta se întoarce bumerag..spre tine cu mai mare putere si vei vedea cat vei suferi..
Rîdem toţi ca ce spune Domnul..ba nu se poate..nu exista..nu credem..ba da sa credem ca toate exista si toate se întîmpla ..si atunci cînd vei strigă spre Dumnezeu sar putea sa fie tîrziu..
DA IUBIRE SI VEI PRIMI IUBIRE..
ASCULTA SI VEI FI ASCULTAT
AJUTA SI VEI FI AJUTAT
TOATE FALE CU DUMNEZEU..ASCULTA-L..URMEAZA-L..CREDE-L..IUBESTE..LUMINEAZATE..DU-TE LA DUHOVNIC..SPOVEDESTETE..IMPARTASESTETE..SI VIATA TA VA FI BUNA..SI ATUNCI NU TE VEI MAI PLANGE..ATUNCI VEI DA ZAMBET LA TOTI..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu