joi, 15 ianuarie 2015

VALSUL ZAPEZI

M-m pierdut in lumea zăpezi...pasi lasau urme pe neaua abia aşternută..
Gîndul nu mă lucra în defavoarea mea..
Inima bătea cu putere si alerga ca un tren..
Vedeam mereu lumina fulgului de nea..curăţenia ...ceva  ma curatea..interior..
Matură casa prăfuita a sufletului meu..si se asternea covor moale si pufos..alb..nea..
Printre fulgi ce cadeau frumos..eram pierduta spre o alta lume..lumea ta frumoasa..la care pot doar sa visez..pot doar sa sper..
Iarna ..iarna..frumoasa mea iarna..dupa 30 de anii din nou te-am regasit..la fel la geam ma pierd in albul tau imens..si omatul frumos asternu încălzeşte pămîntul..si firul ierbii pentru primăvara...
Imensul negru si mizeria..dintr-o data este alb..ce frumos..
M-am pierdut in lumea ta iarna..acolo unde sunetul nu mai ajunge..freamătul lumii..e demult mort..acolo unde liniştea este un imens paradis...acolo unde doar pasarelele razbesc cu glasul lor duios..si rasetul unui copil..
Cerului cu astri tai cei mari..unde te-ai ascuns acum..ti-ai adunat stelele ca un copil suparat si ai fugit cu ele in casa..da..ai dreptate..laşi plinatatea albului sa se răsfrînga astăzi este ziua iernii..are intaietate ca o regina peste lumea încă adormita..
Fumul jucaus..deseneaza ceea ce doreste el..si acum urca acum coboara...dar cel mai mult urca..cu o putere care pe parcurs se pierde..e ceva greu..de facut..sa tot urci..iti trebuie tarie..caracter..ambitie..iubire..
S-a desenat la geamul meu o inima de nea..inima insa este calda..ca incet incet cu clipa sa topit gheata care a inconjurat-o atatia anii...
M-ai sorb o gura de cafea..mirosul cafelei inca gadila nara ..si da un fel..de placere..placerea de a sorbi iarasi..si iarasi..
Frumuseţea fulgilor de nea in cădere si asternutul lor..este doar de privit..si de descris..pentru ca pur si simplu nu mai poti vorbi..e atat frumusete..liniste si pace..exact ca un balsam..pentru suflet..
m-am pierdut in lumea ta iarna..in lumea zapezii..acolo unde este numai frumusete si pace..ador aceasta lume..ochii privesc ..privesc..si lumea e imensa..cine se poate încumeta la drum..si totuşi încerc sa pasesc..mai greu la început în  singuratatea omatului..dar apoi vad lmea care se desfăşoară ca o coală de hîrtie..lume frumoasă..albă ..curată..fără pată..fără..negru care strica imaginea...în zare începe si soarele sa se ridice..si lumea..incepe sa se curete..mereu si mereu..mai frumoasa..sa apara..lumea iernii..lumea zăpezi..lumea lumini..
Zăpada  omat mare asterne..frigul aduna buzele strans..ochii se micsoreaza..si narile aburesc..
Copacul si l-uat haina cea noua si o pasarica sa asezat pe ram...
Cafeau incanta palilele gustative..dar frumusetea ..te pierde pentru un minut in imentisatea ei..
Linistea albului...pacea fulgului de nea..imensitatea singuratate..si nu...caldura cafelei..vantul razlet deseneaza cea ce eu nu pot descrie uneori..troian urias in dreapata..si aproape goliciune in stanga..ca un maestru masoara..croieste si taie..vantule razlet ce rochie vrei sa faci..carei printese doresti sa -o da-i.. sau seara inca nu sa terminat si valsul iernii abia incepe..aha..si eu care nu stiam nimic..
Geana..gata sa cada..somnul..cauta culcus in inima mea..fascinatia inernii..nu ma lasa...un catelus priveste trist la geamul meu..oare ce doreste...sau frigul il face sa fie trist...sau foamea il mana dupa un colt de paine..
Abia..coboara seara..si fumul si-a reluat jocul lui...adora vad acest joc..el si antul fac dansul mai frumos in clipa iernii si a serei...
Troinesc usor pasii unui muzicant ratacit de la vreo promenada ..sau de la vreo cafenea razleata din colt..isi freaca mainiile usor inghetate si se pierde din nou..in omat..departe in zare unde ochiul nu mai ajunge sa vada..
Zăpadă începe sa aibe deja desene si sa se strice forma ei pura...si apar sicateva forme negre ..nu arata deloc frumos pe albul intens..
As vrea sa cada din nou fulgii si sa acopere toata aceasta mizeri..ca o biruinta..a albului asupra negrului..asta imi place ...imi da o senzatie asa de neputinta negrului in fata albului
Curat..stralucitor..intens..luminos..allbbb...mereu..alb...
Cerul parca nu vrea sa isi arate fata parca e suparat..oare..de.ce...
Poate e gelos pe frumusetea zăpezi craiasa nopti gata de valsul cu fulgul de nea..
Vantul razlet se joaca iarasi cu pletele unei copile ...nu o lasa..parca ..vrea sa o supere..sa o coafeze...
Ochii obosit cer tributul lor..povestea e frumoasa..fara sfarsit..albul e castigator azi...poate si maine..si intr-o zi va fi numai alb..frumos..stralucitor..si negrul va avea lacrimi de jale ...si se va transforma poate si el in alb..
Poveste inca nu are sfarsit..o lasa-m asa ca ochiul sa intre în casuta lui..si geana sa se odihneasca...noapte de vis..noapte de iarna..cand stelele sau asternut pe cer..si frigul e cum spune mama..de crapa piatra..si fumul urca incet spre cer..desenand..cea ce vrea el..si cainele latra parca mai puternic..dar nu e doar din cauza frigului...
 Adormi copila leganata de ingeri...craiasa zapezii..va dansa valsul ei..cu printul fulg de nea..si povestea ta..se va scrie in amintirea lor..si pentru descrierea frumuseti lor..în imensul alb de zapada..in frumusetea clipei..si in amintirea zilei..dans..cafea..fum..iarna..negru..alb..stralucire..poveste..
...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu