duminică, 22 februarie 2015

POSTUL BENEFIC SUFLETULUI SI TRUPULUI

Postul Peştelui ..incepe..si sa cerem de la bunul Dumnezeu sa ne ajute sa putem posti.
Dragilor postul nu e greu..postul este tare uşor si bun pentru organism si pentru înaintarea duhoniceasca daca ţinem asa cum trebuie..
Dacă postim si noi nu suntem mai buni atunci ..nu e mare lucru este doar o dieta..important in post sa analizam mai mult viata noastra..sa ne aplecam mai mult spre suferinta aproapelui..sa facem milostenie ca este atîta nevoie de ea..sa spunem o vorba mai buna..sa avem răbdare..si sa ne rugăm ..rugăciune .,rugăciune..si iar rugăciune..
Postul este tare benefic pentru suflet..atunci cînd postestesti..trupul este mai uşor si sufletul se poate avînta mai usor spre Dumnezeu..
Postul este benefic si pentru sanatate si curata organismul de multele toxine aduna te in timp..eliberează si dezvolta simţurile..
Omul oricum nu este făcut sa mănînce asa de mult si asa multa carne..dar in ultimul timp sa ajuns sa mîncăm mai multă carne decît fructe si legume..si bolile sunt tot mai multe si mai grave..
Oamenii spun ca nu pot posti..oricine este bolnav si ajunge la doctor ..primeste post fara sa zica nimic..atunci se poate..pai mai bine prosteşti..tu ..de la tine ca asa e normal ca creştin sa faci acest lucru..si nu mai ajungi la doctor ca sa primeşti post..
Dar dacă spune doctorul se poate ..iar daca spune Dumnezeu e greu..
Postul este o binecuvîntare ..noi nu putem dărui nimic lui Dumnezeu .atîta putem face si noi pentru cate ne daruieşte Dumnezeu nouă.
Sa ştiţi ca de voie sau de nevoie tot vom posti fiecare..uite iti moare cineva ..ex meu eu atunci am inceput sa postesc cate putin..sau faci o operaţie..sau..sau..si acesta este un post spus mai forţat..dar dacă il faci tu de buna voie este mult mai uşor..si înţelegi mai multe lucruri,,
Postul este de cînd lumea..la începuturi oamenii nu mincau carne..carne au început sa mănînce după potop..
Carnea are multe toxine..se digera f greu..organismul necesita o mare de energie pentru digerarea cărnii..si omul se simte aproape adormit..de aceea multi după mîncare cu carne vor sa doarma..pe cind cei care postesc..sunt svelt..au putere si ..cel mai important este ca se ascut simţurile..
Dacă aţi şti ce bine se simte organismul in post ati posti toata ziua..
Sa dea domnul sa înţelegem toţi cat de benefic este postul si sa ţinem ..sa credem în Dumnezeu..sa ajutam aproapele..  sa fim mai buni..si domnul sa ne ajute pe toti.in acest mare post..as ÎNVIERII DOMNULUI..

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu